personen- en familierecht

Over kinderalimentatie bestaan veel misverstanden. Hierbij volgt een top 10 van de meest voorkomende misverstanden over kinderalimentatie.
| 6 maart 2017
Al sinds jaar en dag zoeken overheid, politiek, wetenschappers en rechters naar methodes om kinderen van ouders in een echtscheiding zo goed mogelijk te beschermen. De laatste door de politiek bedachte oplossing was de invoering in 2009 van het verplichte ouderschapsplan voor mensen die wilden gaan scheiden zodat afspraken beter nageleefd worden. Dit blijkt een illusie.
mw. mr. D. Vrolijks (Ditte) | 28 oktober 2016
Door een echtscheiding kan het zo maar gebeuren dat opa en oma hun kleinkinderen ineens niet meer of nog maar nauwelijks te zien krijgen. Kan dat zomaar?

Heeft u na de erkenning van het kind door de vader samen formulieren ingevuld en naar de Rechtbank (voorheen kantonrechter) opgestuurd? Dat is één van de eerste vragen die ik stel aan een ongehuwde ouder die bij me komt.

Als financiële omstandigheden veranderen, kan dat een aanleiding zijn om de alimentatie aan te passen. Aan welke veranderingen moet u bijvoorbeeld denken?

| 22 november 2013

“Het huwelijk is toe aan modernisering”, zo stelt een Kamermeerderheid van D66, PvdA en VVD. Deze partijen zijn van mening dat er een nieuwe wet moet komen die bepaalt dat de gemeenschap van goederen niet langer de standaard zou moeten zijn.

mw. mr. K. Schepers (Kim) | 30 september 2013

Met ingang van 1 april 2013 is de wijze van het berekenen van de kinderalimentatie ingrijpend gewijzigd.

Subscribe to personen- en familierecht