U bevindt zich hier: home > advocaten > erwin jonker

mr. H.C.J. Coumou (Hajo)

ONDERNEMINGSRECHT | ERFRECHT | AANSPRAKELIJKHEIDSRECHT | OVERIGE RECHTSGEBIEDEN

E-mail: h.coumou@ariensadvocaten.nl

Hajo Coumou trad na afronding van de studie Nederlands recht in 1995 in dienst bij Centraal Beheer Achmea te Apeldoorn als letselschadebehandelaar. In februari 2001 werd hij beëdigd als advocaat. Hajo fungeerde vanaf toen ook als curator en bewindvoerder in faillissementen en schuldsaneringsregelingen.

Van 2009 tot en met 2022 werkte Hajo als maat van Helderecht Advocaten (voorheen: Van Dusseldorp en Damstra) te Apeldoorn. Vanaf 2023 is Hajo als partner verbonden aan Ariëns Advocaten Amersfoort.

Hajo heeft een ruime ervaring als procesadvocaat. Hij voert procedures in zaken van verbintenissenrecht, schadeprocedures, erfrecht, aansprakelijkheid en (personen-)schade.

Zijn proceservaring koppelt Hajo aan zijn jarenlange ervaring in de vereffening en verdeling van boedels in faillissementen en in nalatenschappen. In zijn praktische aanpak kenmerkt Hajo zich door een oplossingsgerichte werkstijl.

Bij de advisering aan zijn cliënten over hun juridische positie schenkt Hajo graag aandacht aan de gedachtegang van de rechter. Hierdoor kunnen zijn cliënten altijd hun belangen, kansen en risico’s in een gerechtelijke procedure en daarbuiten goed inschatten.

Zijn creativiteit uit Hajo verder nog door het maken van illustraties en schilderingen.

Specialisme:

Hajo is lid van de Vereniging voor Insolventie Advocaten (INSOLAD). Hij specialiseert zich op het gebied van procesrecht. Hajo adviseert en procedeert over alle vraagstukken bij het vaststellen en verhalen van vermogensschade en/of letselschade. Hij richt zich op de vereffening en verdeling van boedels in faillissementen en van nalatenschappen. Hierdoor is hij de aangewezen juridisch adviseur van particulieren en bedrijven, vooral van de ondernemer.

Rechtsgebieden:

Ondernemingsrecht, erfrecht, vennootschapsrecht, boedelverdelingen (particulier en bedrijven), erfrechtelijke vereffening, verdeling van nalatenschappen, verbintenissen en overeenkomsten, incasso, wettelijke (bestuurders-)aansprakelijkheid, vermogensschade, verzekeringsrecht en personenschade.

Hajo Coumou staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Erfrecht

Insolventierecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

mr. H.C.J. Coumou (Hajo)

Hajo heeft een ruime ervaring als procesadvocaat. Hij voert procedures in zaken van verbintenissenrecht, schadeprocedures, erfrecht, aansprakelijkheid en (personen-)schade.

CONTACTGEGEVENS

Ariëns Advocaten Amersfoort
E info@ariensadvocaten.nl
T (033) 463 77 27

Adres
Stadsring 75
3811 HN Amersfoort

Plattegrond >>