U bevindt zich hier: home > advocaten > alfons ariëns

mr. M.E. Haaijer (Marc)

ARBEIDSRECHT | ONTSLAGRECHT | ONDERNEMINGSRECHT | CONTRACTENRECHT

E-mail: m.e.haaijer@ariensadvocaten.nl

Marc staat, naast zijn vakinhoudelijke kennis, bekend om zijn communicatiestijl. Recht door zee, transparant, helder en daarbij resultaatgericht. In een rap tempo hoofdzaken van bijzaken scheiden zodat je snel inzicht in de situatie krijgt. Hij is afgestudeerd in 1995 aan de Universiteit van Groningen (afstudeerrichting Nederlands recht met specialisatie Ondernemingsrecht en Sociaal Economisch recht).

Marc heeft daarna de eerste 5 jaar als advocaat gewerkt op een middelgroot advocatenkantoor waarbij de nadruk lag op het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht. In 2001 heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij was als advocaat werkzaam bij een zorgverzekeraar en verantwoordelijk voor het arbeids- en ondernemingsrecht binnen de organisatie. In deze periode was hij tevens juridisch adviseur van de Raad van Bestuur en heeft diverse fusies en overnames begeleid.

In 2012 is Marc zijn eigen advocatenkantoor gestart en deze is een jaar later samengevoegd met Labor Advocaten. Sinds 2021 maakt Marc deel uit van Ariëns Advocaten.

Marc heeft gedegen kennis van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Zo adviseert en begeleidt  hij al meer dan 20 jaar werkgevers en werknemers bij ontslagzaken, (non-)concurrentie- en relatiebedingen, statutair bestuurders, flexibele arbeidsverhoudingen of non-actiefstellingen. Marc heeft veel ervaring in het doorvoeren van reorganisaties, collectief ontslag en overnameprocessen. Hij is lid van de Vereniging voor arbeidsrecht (VVA).

Daarnaast houdt Marc zich bezig met het algemene contracten- en ondernemingsrecht. Marc adviseert daarin voornamelijk het (groot) MKB bij het opstellen van diverse overeenkomsten, overnameprocessen, aandeelhoudersovereenkomsten, ontvlechtingsproblemen bij bijvoorbeeld maatschappen of VOF’s etc.

 

Specialismen
Arbeidsrecht, ontslagrecht, reorganisaties, fusie en overnames, concurrentie- en relatiebedingen, ontslag op staande voet, statutair bestuurders, collectief ontslag, overgang van onderneming, eenzijdig wijzigingsbeding, contractenrecht, ondernemingsrecht.

Mr. M.E. Haaijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het arbeidsrecht als rechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen per geregistreerd rechtsgebied.

Marc Haaijer Advocaat

mr. M.E. Haaijer (Marc)

arbeidsrecht | ontslagrecht | ondernemingsrecht | contractenrecht

Marc staat, naast zijn vakinhoudelijke kennis, bekend om zijn communicatiestijl. Recht door zee, transparant, helder en daarbij resultaatgericht. In een rap tempo hoofdzaken van bijzaken scheiden zodat je snel inzicht in de situatie krijgt.

CONTACTGEGEVENS

Ariëns Advocaten Amersfoort
E info@ariensadvocaten.nl
T (033) 463 77 27

Adres
Stadsring 75
3811 HN Amersfoort

Plattegrond >>