mr. E.R. Jonker (Erwin) | 3 april 2017

Rechtshulp is voor iedereen

mr. E.R. Jonker (erwin)

ondernemingsrecht | overige rechtsgebieden | huurrecht | overeenkomstenrecht

Erwin is geboren en getogen in Zuidlaren. Hij heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in 1998 afgestudeerd met als specialisatie Bedrijfsrecht.

Aanpassingen geschillenregeling en enquêteprocedure per 1 januari 2025

Het vennootschapsrecht kent twee types procedure die gebruikt kunnen worden om tot een oplossing te komen voor aandeelhoudersgeschillen: de geschillenregeling en de enquêteprocedure. Per 1 januari 2025 treedt een wet in werking die de

Werknemer steekt fooi in eigen zak: niet chic, maar ook geen ontslag

Een werknemer krijgt van een klant een fooi van € 50 voor ‘extra service’. Als hij dat geld in zijn zak steekt, wordt hij op staande voet ontslagen. Maar dat gaat het gerechtshof te ver.

Op een dag krijgt een chef magazijn, werkzaam bij een

Reistijd kan onderdeel zijn van passende werkzaamheden bij re-integratie

Een werknemer die na ziekte moet re-integreren krijgt ‘passend werk’ aangeboden. Daarvoor moet zij dagelijks wel 3,5 uur reizen. Dat weigert zij. Mag de werkgever dan de loonbetaling stopzetten?

Een vrouw werkt sinds 1 september 2023 als

Rechtbank kan statuten van stichting wijzigen als stichting dat zelf niet kan

Een stichting vindt dat haar doelstelling is achterhaald en wil dit veranderen in de statuten. Maar de statuten zelf verbieden zo’n wijziging. Dan kan de rechter uitkomst bieden.

Een stichting, die met een estafetteloop geld inzamelt, vraagt de

Onverzekerde werkgever moet schade werknemer vergoeden na bedrijfsongeval

Een werknemer is als productiemedewerker in dienst bij een eenmanszaak die verse deegwaren zoals pasta produceert. Op een dag raakt hij bij het verwijderen van deegresten bekneld in een pastamachine, met een open breuk aan zijn arm en pols tot

Aandeelhouder kan andere aandeelhouder dwingen aandelen over te dragen

Als in een besloten vennootschap een onwerkbare situatie ontstaat, kan een aandeelhouder eisen dat een andere aandeelhouder zijn aandelen overdraagt. In deze zaak vechten moeder en zoon elkaar de tent uit. Maar wie krijgt uiteindelijk alle aandelen?

Zwangerschap was niet de reden voor opzegging arbeidsovereenkomst

Binnen haar proeftijd van één maand, na enkele dagen werken, zegt de werkgever de arbeidsovereenkomst met een vrouwelijke medewerker op. Zij beweert dat dit komt door haar zwangerschap.

Een vrouw solliciteert op de functie van junior

Uitgangspunt is dat winst wordt uitgekeerd aan aandeelhouders

Als een vennootschap dividend wil uitkeren, beroepen twee aandeelhouders zich op hun vetorecht: zonder hun toestemming krijgt niemand dividend. De voorzieningenrechter vindt die houding niet redelijk.

De vennootschap drijft een onderneming die zich

Klachten over ‘ongepast’ gedrag leiden niet tot ontbinding arbeidsovereenkomst

Een inspecteur in dienst van de Nederlandse Staat maakt zich volgens zijn werkgever schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Daarom vraagt de werkgever om ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst. De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland

Leidinggevende had niet zo snel mogen vragen naar ziekte van werknemer

Als een werknemer één dag ziek is, vraagt zijn leidinggevende al wat er aan de hand is. Dat is het begin van een verstoorde arbeidsverhouding, die de werknemer zijn baan kost.

Een docent werkt aan een mbo-opleiding voor

CONTACTGEGEVENS

Ariëns Advocaten Amersfoort
E info@ariensadvocaten.nl
T (033) 463 77 27
F (033) 461 51 40

Adres
Stadsring 75
3811 HN Amersfoort

Routebeschrijving >>